Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet mandarynkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 1 kg
cukier do smaku
Zagęstnik ''Śnieżka'' 3 op.
cukier waniliowy 2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet mandarynkowy

Mandarynki najlepiej wybrać bezpestkowe.
Obrać owoce pozbawiając je jak największej ilości albedo.
Podzielić na cząstki, wrzucić do blendera i zmiksować.
Doprawić cukrem i cukrem waniliowym, wsypać Śnieżki i ubijać kilka minut mikserem.
Przełożyć do jednorazowych kubeczków i mrozić przez kilka godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 14.01.2014 00:23
osobiście wolę sorbety, niż niejedne lody :)
Monika63 30.07.2012 08:56
pychotka
Anna152 16.06.2012 07:51
swietny
agnyeshka 01.06.2012 09:42
pyszności...
Misiakova 30.05.2012 08:53
ach sorbety tez uwielbiam pod każda postacią. Pycha :)
Habibi 28.05.2012 05:01
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich przepisów :) *** Każdy znajdzie tutaj coś smacznego :)
Paweł10 27.05.2012 14:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak