Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś grillowany w folii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś dzwonka 4 sztuki
cytryna 2 sztuki
masło 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś grillowany w folii

Rybę umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Z zewnątrz i od wewnątrz skrop filety sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, oprósz przyprawą do ryb Prymat. Wstaw pod przykryciem do lodówki (najlepiej z folii aluminiowej - by zapach nie przechodził) na godzinę lub dłużej, aby ryba nabrała aromatu.Następnie ułóż łososia na kawałkach folii aluminiowej. Na wierzchu ryb połóż wiórki masła . Szczelnie owiń łososia folią. Wstaw do piekarnika lub ufo nagrzanego do temp. 180C i piecz ok. 25-30 min. Podawać z masłem na wierzchu posypanym Przyprawą do Grzanek Złocistych - tak aby masło się samo po wierzchu ryby rozpuszczało oraz z plasterkiem cytryny. Świetnie komponuje się z sałatką ze świeżych liści różnych sałat, pomidorem i serem feta. Ponadto podawać z ziemniakami, ryżem, ziemniakami zapiekanymi lub frytkami. Możesz też ułożyć rybę na ruszcie grilla i piec ją po 15 min z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 26.07.2012 17:10
super
parysek10 27.05.2012 12:58
wygląda zachęcająco
agunesu 27.05.2012 11:57
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak