Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczny półmisek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
majonez 1 łyżka
keczup 1 łyżka
pomidor 1 szt
groszek konserwowy 2 łyżki
kukurydza konserwowa 2 łyżki
żółty ser 6 plasterków
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczny półmisek

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy na pół i wyjmujemy łyżeczką ze skorupek. Następnie delikatnie wyjmujemy żółtka z białek. Żółtka rozdrabniamy widelcem i dzielimy na dwie części: do jednej części dodajemy majonez a do drugiej keczup.Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Powstałymi farszami napełniamy białka. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki. Na talerzu układamy połówki jajek z farszem a wokół nich układamy plasterki żółtego sera i pomidora. Dekorujemy groszkiem i kukurydzą. Możemy dodać sałatę lub wędlinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 04.04.2013 15:57
smacznie wygląda
joanna43 11.06.2012 22:08
no no fajne
paula99926 31.05.2012 14:43
jak ładnie, kolorowo :)
Jodaj 30.05.2012 17:23
mniam :)
agunesu 27.05.2012 11:58
dobre jaja
daria2911 27.05.2012 09:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak