Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z granatem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 150 gram
granat
sól
cebula biała 0,5 sztuki
olej słonecznikowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z granatem

Wołowinę pofiletować (150g na dwie części). Filet z wołowiny obsypać solą oraz pieprzem, wysmarować olejem słonecznikowym. Włożyć na dobrze rozgrzany olej na patelni i smażyć filet przez 4 minuty z jednej strony, przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne 4 minuty, aby uzyskać średnio wysmażony stek.

Na oleju który pozostał na patelni poddusić pod przykrysiem krążki cebulki (nie podsmażać tylko dusić).

Na steka położyć cebulkę i obsypać pestkami z granatu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.08.2012 13:31
bardzo apetyczne !
MagdaXXX 19.08.2012 10:08
ekstra
Monika58 06.08.2012 20:02
wygląda pysznie! ;)
Łukasz15 28.07.2012 10:48
pycha
Dorota37 13.07.2012 13:53
wygląda ekstra
Seba 28.06.2012 12:48
extra
paula99926 24.06.2012 11:12
wygląda super!
Beatris 12.06.2012 14:44
Piękna, smakowita potrawa. Szkoda, że polędwica wołowa to nie mój przedział cenowy, bo z chęcią bym skosztowała.
Monika78 10.06.2012 11:27
wyglada zachecajoco!
ziutula
ziutula 05.06.2012 22:12
"wybuchowa" pomysłowa mieszanka ze stekiem...
Anna169Hosz 28.05.2012 09:18
Smaczne.
mariel78 27.05.2012 16:03
Piękne kolorowe dania ...bardzo mi się u Ciebie podoba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak