Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galantyna jabłkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
galaretka cytrynowa 2 szt
cukier do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
bita śmietana 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Galantyna jabłkowa

Prosty, smaczny i w dodatku zdrowy deser.
Jabłka- najlepiej szare renety- oskrobać, wyciąć gniazda nasienne, podlać połową szklanki wody i udusić. Kiedy będą miękkie dosłodzić, ponownie zagotować a potem zmiksować na gładką masę.

Galaretki wraz z żelatyną ( w zależności od stopnia kwaśności jabłek dodać mniej lub więcej żelatyny) rozrobić w połowie wody podanej na opakowaniach. Przestudzić.

Wymieszać jabłka z galaretkami. Rozlać do salaterek i schłodzić. Kiedy deser zastygnie podawać z bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 28.01.2014 12:06
takie proste a takie smaczne
Grazyna0211 01.09.2012 12:27
świetny deser
Maniek2 30.08.2012 20:11
super
Aneta2604 06.08.2012 14:08
muszę wypróbować
angelika14 15.06.2012 11:21
smakowite
Mati13 27.05.2012 09:35
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak