Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z fasolą szparagową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
olej 1 łyżka
sól do smaku
śmietana do smaku
natka pietruszki do smaku
pomidory 0,5 kg
fasolka szparagowa 0,5 kg
cebula 2 szt
słonina 10 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z fasolą szparagową

Słoninę wysmażyć,dodać posiekaną cebulę,usmażyć na złoty kolor.Pieczarki i fasolę umyć,pokroić dodać do cebuli.Pomidory sparzyć,zdjąć skórkę,pokroić w ćwiartki i dodać do pieczarek,podlać 4 łyżkami wody i dusić na słabym ogniu pod przykryciem około 20 min.Przyprawić solą.Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w zimnej wodzie,dodać do warzyw.Zaprawić śmietaną.Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 23.09.2013 09:09
smaczne danie
Ada-Gaba 05.05.2013 09:00
bardzo pomysłowe
ONY_za_kare 08.04.2013 06:12
fajna kolacja
Iwusia 06.02.2013 22:23
ciekawe :)
hahanka 01.02.2013 09:49
pomysłowo
Dorota59 22.09.2012 14:56
smaczne
artur7 26.08.2012 11:36
fajne lubię szparagi
Wafelek2601 21.08.2012 14:52
Pyszne
mirosława4 03.06.2012 21:29
fajne połączenie na pewno smaczne jest to danie
RenataZ-et 29.05.2012 16:06
super smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak