Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kieszonki ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
szpinak świeży 30 dag
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
olej do smażenia
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kieszonki ze szpinakiem

Czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju, dodać rozdrobniony szpinak i dusić przez chwilę (zamiast czosnku i oleju można użyć oliwy czosnkowej) doprawic do smaku solą i pieprzem. Pierś naciąć tak, aby otrzymać kieszonkę, którą należy napełnić szpinakiem. Piersi panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 05.06.2012 17:58
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak