Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA NADZIEWANE SZYNKĄ I PAPRYKĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
papryka czerwona 1/4 sztuki
szynka parmeńska 2 plastry
majonez 1 łyżka
sól 1/8 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA NADZIEWANE SZYNKĄ I PAPRYKĄ

Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać je i przekroić wzdłuż, po czym wyjąć żółtka.
Jajko przykryć plastrem szynki, po czym zrobić zagłębienie w otworze po żółtku.
Żółtka połączyć z drobno posiekaną natką pietruszki oraz papryką. Powstały farsz przyprawić solą i pieprzem, po czym dodać majonez i dokładnie wymieszać.
Farsz umieścić w wydrążonych jajkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 20.12.2013 13:33
bardzo lubię jaja z takim nadzieniem
Iwusia 01.12.2013 23:54
fajna przekąska
Ela15 05.11.2013 08:57
fajna przekąska
Krystyna32 11.04.2013 17:59
świetna przekąska
cooleczka 10.04.2013 10:37
bardzo smaczne
Ada-Gaba 25.03.2013 07:54
to musi być pyszne
Grazyna0211 20.11.2012 11:26
smaczna kolacja
kate.500 14.10.2012 19:30
ekstra
IKrakowianka 19.09.2012 17:13
super przekąska
Katarzyna59 27.07.2012 20:24
pycha
zuzanna_z 04.07.2012 12:16
smaczne
Anna152 19.06.2012 08:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak