Leczo

Leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1 kg
  • olej

    1/2 szklanki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • cebula

    1/2 kg
  • papryka zielona

    2 kg
  • papryka żółta

    2 kg
  • papryka czerwona

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w paseczki. Pomidory umyć i pokroić w ósemki. Cebulę obrać i pokroić w piórka lub plastry. W głębokim garnku rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Jak będzie szklista dodać paprykę i po lekkim podsmażeniu pomidory. Dusić warzywa do momentu, aż pomidory się rozgotują. Na koniec wszystko doprawić solą i pieprzem. Gotową potrawę przełożyć do słoików i pasteryzowac 30 min w temp. 90 stopni Celsjusza. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Do takiego lecza możemy później dodawać kiełbasę, pieczarki, kostkę sojową, mięso i co nam przyjdzie do głowy i obiad lub kolacja gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

23.01.2012 07:41
mniam

Mariposas

22.11.2011 19:27
też pakuje leczo do słoików

anemon

19.09.2011 17:26
Fajnie jest mieć takie zapasy, a później otwieramy i w moment mamy posiłek gotowy.

manaika

11.08.2011 23:22
uwielbiam

Grazyna0211

10.08.2011 15:26
super pomysł

ewa84

17.04.2011 18:48
pycha

Ewelina38

27.03.2011 11:35
ale smakowity zapasik, uwielbiam leczo :)

annamariakowalczyk3

05.01.2011 08:42
ja często tak robię że wekuje do słoików,

Emilia21

27.08.2010 20:28
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat