Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z marmoladą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 50 g
mleko 1/4 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 3 łyżki
mąka 3 szklanki
masło 100 g
jajko 3 sztuki
sól 1 szczypta
marmolada 1 słoik
kruszonka

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z marmoladą

Drożdże rozetrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, zalać ciepłym mlekiem, dokładnie wymieszać.Odczekać aż urosną. Następnie dodać 2 jajka i miękkie masło, wszystko wymieszać.Troszkę posolić.Dodać mąkę pszenną i dokładnie wyrobić.Ponownie pozostawić do wyrośnięcia.Następnie całość rozwałkować na duży płat.Rozsmarować po całości marmoladę i zwinąć tak jak rulon,i przycisnąć.Powykrajać na kawałki i poukładać na wysmarowaną blachę.Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką.Piec ok 25-30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak