Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka cebulowa

4.0
(21)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula 1 kg
masło 125 g
śmietana 1/2 litra
piwo 1 butelka
parmezan 100 g
SÓL, PIEPRZ, GAŁKA MUSZKATAŁOWA DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka cebulowa

Cebulę posiekać i podsmażyc na połowie masła.Zdjąć z ognia.Ziemniaki pokroic w plasterki i wkładać warstwami ziemniaki i cebulę do zaroodpornego naczynia.ostatnia warstwa powinna być z ziemniaków.Z parmezanu,piwa,śmeitany i przypraw zrobić sos.Zalać zapiekankę i piec ok 2 godz w 220 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.08.2012 11:34
fajna , nie jadłam
Betka 09.05.2012 09:03
podoba mi się;)0
edyta44 12.12.2011 11:23
zapowiada sie smacznie
Jolanta40 17.10.2011 20:54
pycha
Jolanta40 17.10.2011 20:54
pycha
Dorian 17.08.2011 12:44
pycha
Edyta38 06.04.2011 16:29
musze wypróbować:)
romanrafal
romanrafal 25.01.2011 16:20
lubię takie
mehia 04.12.2010 17:51
apetyczna :)
Natalia/tubisiek 11.11.2010 12:27
bardzo fajne!
Izabela/bella81 09.10.2010 08:49
świetny przepis
Kate131 07.07.2010 14:46
Zapomniałam dodać,ze drugą połowę masła dajemy w wiórkach na sos przed zapieczeniem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak