Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysiowe obwarzanki serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
woda 2 szklanki
margaryna 1 kostka
jajko 9 sztuk
sól 0,5 łyżeczki
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysiowe obwarzanki serowe

Wodę,margarynę i sól zagotować.Wsypać mąkę i mieszać,dopóki ciasto nie zbije się wkulę.Zdjąć z ognia i zostawić do wystudzenia.do przestudzonego ciasta dodawać stopniowo jajka i zmiksować.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Na posmarowaną tłuszczem blachę wyciskać szprycą kółeczka.Ser drobno starkować i opsypać wierzchy ptysiowych kółeczek.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 26.05.2012 23:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak