Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie grzybowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1/2 kg
olej
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie grzybowym

Mięso umyć, pokroić w plastry, oprószyć z obu stron solą i pieprzem, obsmażyć na oleju.

SOS:
10 suszonych borowików,
2 łyżki białego wina,
sól,
pieprz,
2 liście laurowe,
2 ziarna ziela angielskiego,
łyżeczka natki pietruszki,
po szczypcie: tymianku, rozmarynu i kurkumy,
400 ml wody,
łyżka mąki.

Grzyby namoczyć, obgotować i drobniutko pokroić. Mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać grzyby oraz resztę składników. Dusić pod przykryciem ok. 30 min. Sos zaciągnąć mąką z odrobiną wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.03.2014 09:35
lubię takie połączenie :)
RenataZ-et 30.09.2013 23:42
lubię takie jedzonko :)
Iwusia 25.09.2013 23:18
smaczny obiad
kamyk 29.08.2013 10:53
takie bitki to bym zjadł
Juleczka20 20.08.2012 08:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak