Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowy na bulionie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 700 g
marchew 1 szt
seler 1/3 szt
por 1/3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
cebula biała 1 szt
olej roślinny do smażenia
jajko 2 szt
masło 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowy na bulionie

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju roślinnym. Mięso kroimy w kawałki i dodajemy do cebuli. Zalewamy wodą ponad poziom mięsa. Dodajemy włoszczyznę, bulion, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na małym ogniu aż prawie cała woda odparuje ( troszkę jej zostawiamy ). Studzimy i mielimy w rozdrabniaczu. Dodajemy masło, jajka i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy kilka listków laurowych. Przekładamy pasztet i zapiekamy w 200 C około 50-60 minut ( u mnie wystarczyło 50)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 28.02.2017 18:40
Swojski najlepszy.
Rafał10 01.07.2012 11:15
świetnie wygląda ! Pewnie równie dobrze smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak