Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLĘDWICA WOŁOWA Z GRILLA NA OSTRO

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
olej 5 łyżek
ocet balsamiczny 5 łyżek
cytryna 2 sztuki
małe ostre papryczki 3 sztuki
natka pietruszki do smaku
bagietka 1 sztuka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: POLĘDWICA WOŁOWA Z GRILLA NA OSTRO

Polędwicę pokroić na 2,5cm plastry,lekko rozgnieść ręką,posypać solą i pieprzem. Olej połączyć z octem balsamicznym,dodać ziarna kolorowego pieprzu,liście laurowe i papryczki w całości,wymieszać.Każdą porcję mięsa posmarować mieszanką i odstawić do lodówki na godzinę.Piec na ruszcie w foli 10 minut w połowie pieczenia obrócić mięso.Podawać w folii. Po odwinięciu posypać zieleniną i włożyć po plasterku cytryny podawać z bagietką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.06.2013 19:23
musi być pyszna
PIOTR11 15.01.2013 09:00
apetyczna taka polędwica
Bernadeta1 13.11.2012 18:50
smaczne
Motorek 22.08.2012 08:10
pycha
Norgiusz 27.06.2012 14:25
super
Katarzyna59 04.06.2012 11:51
wyśmienita
kate.500 02.06.2012 08:18
super
Sylwia29 26.05.2012 20:05
Też taką robię!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak