Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bataty z polędwiczką wieprzową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bataty 1 kg
polędwica wieprzowa 0,5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
bazylia do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bataty z polędwiczką wieprzową

Bataty myjemy, zawijamy w filię aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200stopni na ok. 1h. Polędwiczki kroimy na kawałki, przyprawiamy do smaku przyprawami i wrzucamy na rozgrzaną patelnię na której jest oliwa. Następnie podlewamy ją trochę wodą i dusimy do miękkości.
Gdy bataty bedą gotowe, obieramy je, kładziemy na talerz, dodajemy polędwiczki i np. buraczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 07.12.2012 19:38
super
Grazyna0211 20.07.2012 18:10
też jeszcze nie próbowałam batatów
asia1985 28.05.2012 20:52
bataty to słodkie ziemniaki... smakują trochę jak słodka marchewka ;)
gosia1988 27.05.2012 21:01
nigdy nie jadłam batatów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak