Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort brzoskwiniowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt grecki 400 ml
cukier puder 2 łyżki
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
brzoskwinie w puszce 1 op
płatki czekolady
gwiazdki cukrowe
polewa do tortów żółta
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 szt
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tort brzoskwiniowy

Biszkopt Dan Cake jest trochę większy niż moja tortownica, wykroiłam za pomocą spodu od formy koło, a rant który pozostał wykorzystałam jako bok tortu. Brzoskwinie odsączyć z soku, jedną zostawić do dekoracji, natomiast sok wykorzystać do nasączenia biszkoptu.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić 100 ml wrzącej wody, pozostawić do ostudzenia, gdy będzie lekko tężeć zmiksować ją z 400 ml jogurtu greckiego z 2 łyżkami cukru pudru, wyłożyć masę na biszkopt i wstawić do lodówki. Pozostałe brzoskwinie zmiksować blenderem ręcznym HB724 Triblade i wymieszać z żelatyną-fix deserową przygotowaną wg opisu na opakowaniu, wyłożyć jako kolejną warstwę tortu. Pozostałą brzoskwinią, pokroić w plastry i ułożyć na powierzchni tortu.
Powierzchnie tortu pokryć polewą do tortów przygotowana wg opisu na opakowaniu. Wstawić na chwilę do lodówki. Dekorujemy cukrowymi gwiazdkami i płatkami czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 27.05.2012 20:52
całkiem apetyczny torcik, już niedługo będzie można zrobić na świeżych brzoskwiniach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak