Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kargule z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 300 gram
por 0.5 szt
papryka żółta 0,5 szt
papryka czerwona 0,5 szt
pietruszka natka 1 pęczek
jajko 2 szt
mąka ziemniaczna 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kargule z grilla

Piersi z kurczka kroimy w kostkę, tak samo paprykę. Dodajemy do tego drobno pokrojony por i pietruszkę. Dodajemy jajka, mąkę, przyprawy. Wszystko razem mieszamy. Następnie wylewamy na rozgrzany grill elektryczny i smażymy ok. 2minut (równie dobrze możemy smażyć kargule na patelni jak placki ziemniaczane).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 27.05.2012 21:05
fajne
agunesu 26.05.2012 18:48
fajny placuszek
agunesu 26.05.2012 18:48
fajny placuszek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak