Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa z keksówki

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2, 5 szkl
cukier 3/4 szkl
kakao 2 łyzki
jajko 4 szt
margaryna 1/2 kostki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa z keksówki

Jajka trzepiemy mikserem z cukrem na puszystą masę. margarynę rozpuszczamy i studzimy. Do jajek z cukrem dodajemy miksując mąkę z proszkiem, na zmianę ze stopioną margaryną.
Do natłuszczonej keksówki wlewamy 3/4 ciasta, do reszty dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Ciasto kakaowe wlewamy ostrożnie w środek jasnego, potem wkładamy w środek ciemnego nóż i delikatnie przeciągamy wzdłuż, Pieczemy ok. 50 min w 180 C . Polewamy lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 14.09.2013 20:44
fajne warstwy Ci wyszły
Ada-Gaba 02.03.2013 06:59
wygląda bardzo smakowicie
marzenciak1985 14.06.2012 06:52
mniam
aginaa 26.05.2012 21:35
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak