Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA FASZEROWANE W WERSJI OSTREJ

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
twaróg 2 łyżki
papryczka chili 1/4 sztuki
przecier pomidorowy 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA FASZEROWANE W WERSJI OSTREJ

Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać je i przekroić wzdłuż, po czym wyjąć żółtka.
Żółtka połączyć z twarogiem i przecierem pomidorowym oraz drobno posiekaną papryczką chili. Powstały farsz przyprawić pieprzem.
Farsz umieścić w wydrążonych jajkach, które należy schłodzić przed podaniem w lodówce przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.02.2014 08:16
tak nie robiłam
Dorota59 03.02.2014 15:26
fajna propozycja
RenataZ-et 29.09.2013 22:54
super są takie faszerowane jajka
Iwusia 22.07.2013 23:37
mniam, mniam !
IKrakowianka 20.06.2013 22:15
fajny pomysł
Katarzyna59 10.02.2013 09:41
pyszne
Krystyna32 19.01.2013 07:44
super
Ada-Gaba 27.07.2012 07:36
super
kate.500 09.07.2012 11:29
ekstra
zuzanna_z 03.07.2012 13:13
lubię na ostro
Dorian 29.05.2012 08:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak