Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lane ciasto z rosołem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka pół szklanki
rosół
porcja rosołowa 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka pół sztuki
cebula 1 sztuka
sól pół łyżeczki
woda 1,5 litra
kostka rosołowa 1 sztuka
natka pietruszki
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Lane ciasto z rosołem

Jajka włożyć do miski. Roztrzepać je porządnie mikserem. Następnie dodawać mąkę, tyle aby ciasto było lejące. Przygotować rosół: Porcję włożyć do garnka, zalać wodą. Dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę i cebulkę. Zasypać solą. Dodać kostkę rosołową. Gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Przyprawić kucharkiem. Pomału wlewać strumieniem lane ciasto. Zamieszać. Doprowadzić do zagotowania. Zamieszać raz jeszcze i posypać posiekana natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 22.07.2012 22:56
też bym zjadła ale dla mnie samej nie chce mi się gotować
pioge7 27.05.2012 10:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak