Lane ciasto z rosołem

Lane ciasto z rosołem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 sztuki
  • mąka

    pół szklanki
  • rosół

  • porcja rosołowa

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    pół sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    pół łyżeczki
  • woda

    1,5 litra
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • natka pietruszki

  • kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka włożyć do miski. Roztrzepać je porządnie mikserem. Następnie dodawać mąkę, tyle aby ciasto było lejące. Przygotować rosół: Porcję włożyć do garnka, zalać wodą. Dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę i cebulkę. Zasypać solą. Dodać kostkę rosołową. Gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Przyprawić kucharkiem. Pomału wlewać strumieniem lane ciasto. Zamieszać. Doprowadzić do zagotowania. Zamieszać raz jeszcze i posypać posiekana natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

plocia

22.07.2012 22:56
też bym zjadła ale dla mnie samej nie chce mi się gotować

pioge7

27.05.2012 10:27
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat