Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik na winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 125 g
jajk 1 szt
margaryna 150 g
mąka 250 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 250 g
wino białe 0,75 ml
budyń waniliowy 2 szt
śmietanka kremowa 0,5 l
cukier pudder. 2 łyżki
śmietan fix 2 szt
jabłko kwaśne 1,5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na winie

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagnieść ciasto, nasmarować okrągłą formę (28 cm - tortownica) obsypać lekko bułką tartą, wyłożyć ciastem spód i brzegi. Na winie ugotować budynie , dodając cukier i obrane i pokrojone w ósemki jabłka . Zagotować odczekać aż odparuje - wsypać na ciasto.
Krok 1 - Jabłecznik na winie foto
2
Ciasto piec w 170 stopniach , ok 75 minut.
Krok 2 - Jabłecznik na winie foto
3
Ciasto wystudzić ubić śmietanę z cukrem pudrem i śmietan-fixem, wyłożyć śmietanę na ciasto , dowolnie udekorować.
Krok 3 - Jabłecznik na winie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 31.07.2013 21:59
Super ciacho!
Dorota59 09.02.2013 14:50
wow
Jodaj 31.08.2012 19:21
pychotka
eli82 15.07.2012 14:45
super
sylwia / sytofala 26.05.2012 22:02
pyszności :)
Mysiunia 26.05.2012 18:15
wspaniały:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak