Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GROSZEK Z BOCZKIEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek mrożony 200 gram
cebula 2 sztuki
boczek wędzony 100 gram
wywar warzywny 1 szklanka
olej 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 natki
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: GROSZEK Z BOCZKIEM

Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i boczek.
Następnie na patelnię wlać wywar warzywny i dodać groszek. Po czym wszystko dusić przez 10 minut.
Pod koniec duszenia dodać posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.02.2014 23:21
Ciekawe połączenie.
Bernadeta1 25.01.2014 14:51
warto wypróbować przepis
Iwusia 03.01.2014 23:39
smakowite danie
caralajna 14.10.2013 07:40
pyszny :)
Krystyna32 25.02.2013 16:56
extra
Wacław 25.12.2012 11:40
fajne danie
IKrakowianka 08.10.2012 17:01
świetny przepis
usmiech 21.08.2012 19:35
dobre
RenataZ-et 03.08.2012 15:41
ciekawy pomysł
Katarzyna59 28.07.2012 20:40
super
zuzanna_z 03.07.2012 12:52
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak