Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej

Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • ogórek

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • olej

    100 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz ziołowy

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę kroimy w dwucentymetrowe kawałki i przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, majerankiem, posiekanym czosnkiem, ostrą papryką i odstawiamy na 2 godz. w chłodne miejsce.Cebulę i ogórka kroimy w plastry, mieszamy z tymiankiem. Paprykę kroimy w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na zmianę mięso z cebulą i warzywami. Szaszłyki pieczemy na oleju na rumiano lub pieczemy na grillu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

darus

29.12.2011 13:38
super

tomek18

25.07.2011 13:49
pyszne

KasiaK90

27.05.2011 13:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat