Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 500 g
cebula 2 szt
ogórek 1 szt
papryka 1 szt
czosnek 3 ząbki
majeranek 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
olej 100 ml
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej

Polędwiczkę kroimy w dwucentymetrowe kawałki i przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, majerankiem, posiekanym czosnkiem, ostrą papryką i odstawiamy na 2 godz. w chłodne miejsce.Cebulę i ogórka kroimy w plastry, mieszamy z tymiankiem. Paprykę kroimy w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na zmianę mięso z cebulą i warzywami. Szaszłyki pieczemy na oleju na rumiano lub pieczemy na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 29.12.2011 13:38
super
tomek18 25.07.2011 13:49
pyszne
KasiaK90 27.05.2011 13:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak