Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BOTWINKA Z JABŁKIEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1 sztuka
cebula 3 sztuki
mąka 1 łyżka
jabłko 2 sztuki
masło 2 łyżki
woda 1 litr
sól 1 łyżeczka
botwinka 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: BOTWINKA Z JABŁKIEM

Do garnka z wodą wrzucić pokrojone buraczki, dodać sól oraz łyżkę soku wyciśniętego z cytryny i gotować aż buraki będą miękkie.
Następnie dodać botwinkę gotować 5 minut, po czym dodać pokrojone w kostkę jabłko.
Na stopionym maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, którą należy połączyć z mąką, a następnie dodać do buraków. Całość doprawić solą, pieprzem i resztą wyciśniętego z cytryny soku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 13.11.2013 23:18
um... pychotka
Krystyna32 21.05.2013 19:54
fajny pomysł
IKrakowianka 25.12.2012 18:01
pyszności
RenataZ-et 21.10.2012 17:21
świetna
Wacław 04.09.2012 14:08
na pewno smaczne !
Katarzyna59 20.08.2012 20:20
smaczna
sunnymood 13.08.2012 15:18
super
zuzanna_z 02.07.2012 11:44
ciekawa zupa
Anna152 14.06.2012 07:55
z pewnością smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak