Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA Z ŁOPATKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 1 kg
seler 25 dag
marchew 15 dag
cebula 3 sztuki
białe wino 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda 1 łyżka
boczek 10 dag
bułka 4 sztuki
żółtko jajek 1 sztuka
olej 2 łyżki
jajko 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA Z ŁOPATKI

Pokroić mięso w płaty. Rozbić, posolić i popieprzyć. Następnie posmarować musztardą. Boczek pokroić w kostkę,wysmażyć na chrupko,ostudzić. Bułki pokroić w kostkę i zalać mlekiem.Następnie dodać jajko i żółtko oraz boczek. Dołożyć natkę przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Farsz rozsmarować na mięsie , zwinąć roladę,związać. Posmarować olejem i piec około 60 minut w 200 stopniach. Następnie dodać pokrojone warzywa,podlać winem i dusić jeszcze 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.12.2013 09:47
dawno nie robiłam a uwielbiam roladki
Dorian 12.08.2012 16:24
pycha
fictor123 27.07.2012 17:34
super
kate.500 01.06.2012 11:41
apetyczne
andrew1 26.05.2012 19:15
syty obiad !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak