Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOLONKA PO GRECKU Z GRILLA

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos barbecue 1/2 szklanki
chili w proszku 2 łyżeczki
sól do smaku
golonka wieprzowa 1 sztuka
winogrona 1/2 (bez pestek)

Przepis i sposób przygotowania na: GOLONKA PO GRECKU Z GRILLA

Golonkę umyć i osuszyć. Ponacinać skórkę w kratkę i przyprawić solą i pieprzem.
Przygotować sos-sos barbecue wymieszać ze zmiksowanymi winogronami i mielonym chili.
Piec golonkę na grillu przez 30 minut kilkakrotnie obracać. Po tym czasie posmarować podpieczoną golonkę przygotowanym sosem i piec obracając co 10 minut i smarując sosem.Golonka gotowa jest do spożycia gdy temperatura w jej wnętrzu osiągnie około 100 stopni wtedy należy ją jeszcze piec przez 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 18.12.2012 23:28
Super
Bernadeta1 08.11.2012 00:25
smaczna golonka
Seba 24.09.2012 09:32
pycha
maciek7 19.08.2012 21:32
pycha
Pietruszka 23.07.2012 22:06
super smaczne
ankaryba 23.07.2012 11:28
to coś dla mojego taty :-)
Marta1986 04.07.2012 12:08
pycha
Motorek 27.06.2012 14:19
smaczna
Marko 22.06.2012 11:52
pyszna
kate.500 04.06.2012 00:49
super
andrew1 26.05.2012 19:15
na slasku rzadzi!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak