Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto rosso z migdałami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 50 g
migdały 50 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
czosnek 1-2 ząbki
suszone pomidory 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto rosso z migdałami

Pomidory przełożyć do blendera wraz z oliwą.
Migdały sparzyć wrzątkiem, pozostawić do ostygnięcia, odcedzić, obrać ze skórki i osuszyć.
Przełożyć na suchą patelnię i uprażyć, stale mieszając.
Uprażone migdały dodać do pomidorów.
Posolić, dorzucić obrane ząbki czosnku oraz nieco soli morskiej.
Wszystko zmiksować na jednolisy sos.
Dosypać utarty ser żółty i ponownie zmiksować.
Spróbować gotowe pesto i ew. dosolić do smaku.

Podawać z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eagle 04.06.2012 20:44
Dotąd jedliśmy tylko kalsyczne bazyliowe pesto, ale czas na zmiany :)
Habibi 27.05.2012 00:09
Serdecznie zapraszam do zapoznania z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy, wśród nich, znajdzie coś smacznego :)
parysek10 26.05.2012 17:50
brzmi zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak