Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 3 szt
pieczarki 25 dkg
kostka rosołowa 1 szt
marchew 1 szt
seler 1/3 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
pieprz do smaku
makaron nitki garść
śmietana słodka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z makaronem

Mięso umyć, włożyć do garnka i zagotować. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki. Włożyć do garnka i zalać 2 litrami wody. Dodać kostkę rosołową oraz kucharek. Marchew oraz seler obrać i pokroić na kawałki. Dodać do zupy. Gotować, aż mięso będzie miękkie. Następnie do zupy dodać garść makaronu nitki i gotować 5 minut. Wlać śmietanę i zagotować. Doprawić zupę do smaku pieprzem oraz maggi. Wymieszać i wlać na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.06.2012 09:29
smaczna
Norgiusz 14.06.2012 13:18
super
motyl 02.06.2012 16:36
rewelacja
agnieszka214 28.05.2012 07:51
slinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak