Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
masło 250 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier puder 3 łyżki
jabłka 3 szt.
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z jabłkami

Kroki postępowania

1
Składniki sypkie i masło wykładamy na stolnicę, szatkujemy nożem, dodajemy twaróg i zagniatamy na gładkie jednolite ciasto. Wstawiamy do lodówki. W tym czasie, gdy ciasto nam tężeje obieramy jabłka, kroimy je na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne a następnie kroimy ćwiartki na grubsze plasterki.
Krok 1 - Ruloniki z jabłkami foto
2
Schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy podsypanej mąką. Ciasto będzie się przyklejać również do wałka więc mąki nie żałujemy. Ciasto powinno mieć grupość 0,5 cm. Wykraiwamy szklanka krążki. Na każdy krążek wykładamy plasterek jabłka i zawijamy w taką formę jak widać na zdjęciu.
Krok 2 - Ruloniki z jabłkami foto
3
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około 20 minut. Wykładamy do ostygnięcia. Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego
Krok 3 - Ruloniki z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 26.05.2012 14:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak