Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc indyczych z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serce indycze 1/2 kg
pieczarki 30 dkg
cebula 1 szt
majeranek 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
mąka 1 łyzka
bulion 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc indyczych z pieczarkami

Serca kroimy w plastry, odrzucamy tłuszcz i żyłki. Wrzucamy na patelnie z rozgrzanym olejem, smażyły do zrumienienia. Dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki i cebule, smaśymy kilka minut. Podlewamy bulionem, dusimy do miękkosci. Pod koniec przyprawiamy, gdy będą miękkie zaciągamy sos łyżką mąki rozprowadzoną w wodzie.
Podajemy najlepiej z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 05.01.2014 09:05
pyszne jedzonko
Wacław 04.01.2013 15:01
coś dla mojej żony
jasiek 18.08.2012 11:56
nie jadam podrobów
goofy9 09.08.2012 23:40
ciekawy
Izabela/bella81 02.07.2012 22:33
dawno nie jadłam serc, a czasami lubiłam zrobić z nich gulasz :)
pacpaw 27.05.2012 20:05
dawno nie korzystałem z serc. Zawsze gotowałem całe. Teraz jak będę robił pokroje jak Ty.
SmacznaPyza 26.05.2012 19:43
bardzo lubię gulasz z serc
Aneta41 26.05.2012 14:04
smakowitości
Katarzyna87 26.05.2012 13:40
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak