Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na plackach ziemniaczanych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 duże
koper 1 łyżeczka
skórka z cytryny 1/2 szt
pieprz
łosoś wędzony 30 dkg
jajko
olej 6 łyżek
mąka 4 łyżki
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na plackach ziemniaczanych

Obrane ziemniaki myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Nadmiar wody usuwamy. Dodajemy jajko, sól do smaku,pieprz i dokładnie mieszamy. Olej rozgrzewamy na patelni. Z przygotowanego ciasta pieczemy placki na rozgrzanym oleju. Na każdy placek dajemy kawałek wędzonego łososia i polewamy śmietaną. Danie podajemy na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.10.2012 09:48
troche drogi ten łosoś ale od czasu do czasu warto go kupić.
ben-ka 17.10.2012 09:04
tak to jeszcze nie jadłam.
RenataZ-et 24.09.2012 20:01
super pomysł
Łukasz15 04.09.2012 11:31
Extra
barbara11561 26.07.2012 09:48
świetny dodatek do placków:)
Rafał10 27.05.2012 07:40
uwielbiam wszystkie dania z rybką :) na pewno wypróbuję !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak