Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z grejprutów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
grejpfrut 4 szt
cukier 3 łyżki
mąka 1/3 łyżeczki
sok pomarańczowy 3/4 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z grejprutów

Grejpfruty umyć w ciepłej wodzie i odciąć wierzchy tak, aby można było wyjąć miąższ i sok, nie uszkadzając skórki. Z miąższu wycisnąć sok. 2 żółtka utrzeć z 2 łyżki cukrem, zmieszać powoli z sokiem grejpfrutowym, pomarańczowym i odrobiną mąki zmieszanej uprzednio z małą ilością soku. Masę doprowadzić do zagotowania, potem naczynie odstawić z ognia i ostudzić. Z białek ubić pianę razem z resztą cukru, wymieszać delikatnie z masą. Skórki wypełnić masą do 3/4 ich objętości i w płaskim naczyniu wstawić na 5 min. do gorącego piekarnika. Podawać natycmiast po zapieczeniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 01.07.2012 21:34
to trzeba wypróbować
SmacznaPyza 26.05.2012 19:44
i zrobić zdjęcie
Elżbieta17 26.05.2012 15:59
oryginalny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak