Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 2 tabliczki
mąka 10 łyżek
cukier 10 łyżek
masło 5 dkg
jajko 6
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
smietana kremowa 250 ml
śnieżka
cukier 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z masłem i cukrem. Następnie dalej ucierając dodajemy roztopioną czekoladę. Później mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na końcu ubitą pianę. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 30 min. MASA; Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i śnieżką. Na upieczone ciasto rozkładamy ubitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 08.10.2013 20:00
smaczne to ciacho !
IZABELA29 17.12.2012 11:14
pyszne
Wacław 17.12.2012 10:10
pyszne
Wacław 17.12.2012 10:10
pyszne
Wiesława1 09.08.2012 20:58
super
Anna138 09.08.2012 00:04
super przepis
barbara11561 22.07.2012 19:37
świetne
RenataZ-et 29.06.2012 16:45
pychotka
Rafał10 27.05.2012 07:40
uwielbiam takie ciacha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak