Łopatka w sosie

Łopatka w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    800 g
  • cebula

    1 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • woda

  • mąka

    4 łyżki
  • śmietana słodka

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i kroimy w plastry.
Podsmażamy, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i dalej podsmażamy.
Zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso, dodajemy pozostałe przyprawy i dusimy do miękkości.
Gdy nasze mięso jest miękkie rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i śmietaną i zagęszczamy sos.
Zagotowujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Laila2786

20.07.2012 13:06
szybkie, proste i smaczne

ZEWA

05.09.2011 09:22
często to co proste w wykonaniu jest pyszne

ZEWA

05.09.2011 09:22
często to co proste w wykonaniu jest pyszne

eli_555

04.09.2011 23:10
pyszna

kasiurek

01.09.2010 12:03
musze zrobić:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat