Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś indycza w ziołach z młodymi ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 3/4 kg.
pomidorki cherry 1/4 kg.
sól
ulubione zioła
olej do smażenia
koperek
ziemniaki młode 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: pierś indycza w ziołach z młodymi ziemniakami

pierś umyć oprószyć solą,pieprzem oraz ulubionymi ziołami w/g uznania odstawić na ok.30min.pomidorki umyć i każdy przekroić na połowę,rozgrzać olej na patelni podsmażyć na nim mięso na złoty kolor z każdej strony zdjąć z patelni zawinąć w folię aluminiową,na tłuszczu ze smażenia mięsa przesmażyć pomidorki doprawić do smaku sol.ą pieprzem i ponownie włożyć mięso na patelnię,chwilę jeszcze smażyć,podawać z ugotowanymi młodymi ziemniakami i siekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 15.01.2013 21:54
brzmi smakowicie
Madziela 15.01.2013 21:53
brzmi smakowicie
Seba 27.10.2012 09:56
bardzo smaczna
TEtalicha 14.09.2012 18:29
taki obiad to cos przepysznego i zdecydowanie pokusilabym sie na niego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak