Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura jeżynowa z nutką jabłkową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 1 kg
cukier 1 kg
sok jabłkowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura jeżynowa z nutką jabłkową

Sok wraz z cukrem zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu do czasu aż cukier się rozpuści i powstanie syrop.Syrop lekko przestudzamy i przestygniętym zalewamy opłukane, oczyszczone owoce.Odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 5-8 godz. Po tym czasie owoce wraz z zalewą zagotowujemy i na małym ogniu gotujemy ok. 15 min na małym ogniu często mieszając. W czasie gotowania zdejmujemy szumowiny. Gracą konfiturę przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odstawiamy do wystudzenia do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 03.06.2012 22:26
fajne
octo 25.05.2012 22:43
jezyny pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak