Grillowane wrapy

Grillowane wrapy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    4 szt
  • kurczak filety

    2 szt
  • sałata

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • jogurt

  • marynata do kurczaka

  • musztarda sarepska

    1 łyzka
  • tabasco

    1 łyżka
  • sok z limonki

    2 łyżka
  • czosnek

    4 ząbki
  • piri piri

    1 szt
  • ogórek

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • ketchup pikantny

    6 łyżka
  • papryka słodka mielona

    1 (wędzona)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka lekko rozbijamy.

Papryczkę piri piri i czosnek drobno siekamy.

Składniki na marynatę mieszamy ze sobą i nacieramy nią kurczaka.

Wstawiamy go do lodówki na kilka godzin.

Po tym czasie kurczaka układamy na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej i grillujemy około 10 minut z każdej strony.

Na każdej tortilli układamy sałatę, plasterki pomidora, ogórka oraz cebuli.

Na tym układamy kawałki kurczaka i polewamy jogurtem i ketchupem.

Mocno zwijamy i podsmażamy chwilę z obu stron na patelni grillowej bez tłuszczu.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Malinka

12.11.2012 12:07
Oj, chętnie by się zjadło.

wojtek5

25.05.2012 22:53
wspaniale

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat