Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapiekany po żydowsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron wstążki 25 dkg
jajko 4 szt.
cukier 15 dkg
aromat waniliowy
skórka z cytryny
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 18 proc 250 g
mleko 1/2 szkl.
rodzynki
cynamon Prymat
olej
twaróg 50 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapiekany po żydowsku

Makaron ugotować al dente, odcedzić, przelać zimną wodą. Jaja ubić z cukrem, dodać aromat waniliowy, skórkę i sok z cytryny, pokruszony ser, śmietanę i mleko. Zmiksować. Wymieszać powstałą masę z makaronem i rodzynkami i przełożyć do natłuszczonej formy. Wierzch posypać cynamonem. Zapiekać (bez przykrycia) ok. 60 min w gorącym piekarniku. Podawać na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 06.04.2012 09:04
Będę próbować
gosia47-47 04.11.2011 09:42
mniam
gosia47-47 04.11.2011 09:42
mniam
hastalavista 25.09.2010 01:20
zapowiada się bardzo smacznie :)
Emilia22 19.09.2010 08:45
tego jeszcze nie jadłam,przepis interesujący

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak