Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 młode szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat dowolna ilość
sól do smaku
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w panierce

Cukinie starannie umyć i osuszyć (nie obierać). Przygotowane cukinie pokroić na ukos w grubsze plastry. Cukinie oprószyć lekko solą. Do talerza wbić jajko, rozmącić. Na drugi talerz wsypać bułkę tartą. Plastry cukini zanurzać najpierw w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać masło, kłaść plastry cukini i smażyć na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 01.06.2012 09:35
ciekawe...pewnie smaczne
motyl 30.05.2012 21:25
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak