Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk z jajkiem na wesoło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

burak ćwikłowy 3 szt
śmietana słodka 3/4 kubeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk z jajkiem na wesoło

Buraki dokładnie obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Włożyć do garnka, wlać 2 lity wody i zagotować. Wywar gotować pod przykryciem na małym ogniu, do momentu aż buraki będą miękkie. Do gotującego się wywaru wlać śmietanę, wymieszać i zagotować. Barszcz przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo. Odrać ze skorupek i pokroić w ćwiartki. Dodać do barszczyku. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 17.06.2012 10:59
mniam
motyl 27.05.2012 15:35
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak