Nalesniki z dżemem truskawkowym i jabłkowym

Nalesniki z dżemem truskawkowym i jabłkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    4 szk
  • woda gazowana

    1/2 szk
  • jajka

    3 szt
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    1/4 szk
  • mąka

    1/4 szk
  • dżem truskawkowy

    1 słoiczek
  • dżem jabłkowy

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko, jajka, sól, mąkę, oliwę i wodę gazowaną dokładnie zmiksować blenderem.
Odstawić na 20 minut.
Smażyć na patelni cienki placki na złoty kolor z obu stron.
Połowę naleśników posmarować dżemem jabłkowym.
Drugą połowę posmarować dżemem truskawkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zuzanna_z

23.04.2012 12:05
pyszne

eli_555

12.09.2011 23:32
proste i pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat