Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem i pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kość wieprzowa 30 dkg
marchew 1 szt
seler 1/3 szt
cebula 1 szt
pomidor 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
śmietana słodka 3/4 małego kubeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
ryż 4 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem i pomidorami

Kość opłukać, włożyć do garnka i zalać 2 litrami wody. Dodać vegetę i zagotować. Marchew, seler i cebulę obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do zupy. Gotować około 50 minut pod przykryciem na małym ogniu. Następnie wsypać ryż oraz dodać pokrojone pomidory. Gotować 15 minut. Do kubeczka przelać śmietanę, dodać koncentrat i wymieszać. Przelać mieszaninę do zupy i starannie wymieszać. Gotować 5 minut. Gotową zupę wylać na talerz. Doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 06.07.2012 18:53
smaczna
Gosia20 01.06.2012 09:39
mniam
olkaaa 01.06.2012 08:26
lubię
janek64 31.05.2012 13:29
Smaczne :)
motyl 28.05.2012 15:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak