Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa z groszkiem i jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 4
marchewka 1
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 3
groszek konserwowy 1 puszka
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 łyżeczki
jajko ugotowane na twardo 5

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa z groszkiem i jajkiem

Udka zalewamy wodą. Dodajemy przyprawy ziołowe oraz sl do smaku. Wrzucamy marchew i gotujemy około 40 minut. Gdy marchew będzie miękka wyjmujemy ją wcześniej. Ugotowane mięso, które powinno lekko odchodzić od kości obieramy. Ugotowany wywar odcedzamy pozbywając się przypraw i dodajemy żelatynę. Na spód foremek kładziemy po połówce jajka, łyżeczkę groszku zielonego oraz parę plasterków ugotowanej marchewki. Wrzucamy ugotowane mięso i zalewamy wywarem z żelatyną. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin do ostygnięcia, Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 10.01.2013 22:20
bardzo pyszna jest drobiowa galaretka
Bernadeta1 23.09.2012 13:11
bardzo apetycznie wyglądają,lubię takie przekąski
ziutula
ziutula 26.05.2012 12:40
lubię do wódeczki...
agnieszka137 25.05.2012 23:46
mmmniam :)
halina17 25.05.2012 21:21
uwielbiam galaretkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak