Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cukinii, pora i kalafiora

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 1
por mały 1
kalafior 4 różyczki
marchewka ugotowana 1
rosół 1 1/2 l
śmietana 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cukinii, pora i kalafiora

Cukinię kroimy w plasterki i delikatnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Por kroimy w plasterki, marchewkę w kostkę. Do gorącego rosołu wrzucamy kalafior, cukinię i por i gotujemy chwilę (aż kalafior będzie miękki). Dodajemy marchewkę i całość delikatnie rozcieramy blenderem. Śmietanę łączymy z odrobiną gorącej zupy, zaciągamy zupę i jeszcze chwilę gotujemy. Dodajemy pietruszkę.
Podajemy z dowolnym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 19.07.2016 23:18
niespotykana mieszanka
Maniek2 06.08.2012 20:52
ciekawa
reniatka 29.05.2012 15:19
smaczne i zdrowe
iziona 26.05.2012 07:08
Smaczna mieszanka
halina17 25.05.2012 21:24
dobra zupa
halina55 25.05.2012 21:07
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak