Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grule niby po francusku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 4 szt.
boczek 200 gram
kiełbasa podwawelska 300 gram
śmietana 200 gram
czosnek 3 ząbki
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Grule niby po francusku

Ziemniaki obrać i ugotować.
Boczek i kiełbasę kroimy na kostki i podpiekamy.
Jajka gotujemy na twardo.
Ugotowane ziemniaki kroimy na plastry do żaroodpornego naczynia , na to nakładamy warstwę jajek również krojoną na plastry 2,5 szt , na to połowę boczku i wędliny , solimy i pieprzymy i znów kolejne warstwy ziemniaki , jajka i wędliny , przyprawy i zamykamy zapiekankę ziemniakami . Do śmietany wyciskamy czosnek i polewamy tym ziemniaki .Wkładamy do piekarnika na 20 minut. Można dodać również do środka pokrojony drobno szczypiorek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 19.10.2013 19:54
zapewne smaczna ta zapiekanka
cooleczka 06.10.2013 21:36
muszę zrobić
Anna169Hosz 09.06.2012 16:58
Bardzo smaczna zapiekanka.
krokodyl 31.05.2012 21:11
extra
Rafał10 25.05.2012 21:40
wygląda mega smacznie :)
barbarella 25.05.2012 20:25
Pyszne:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak