Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty w sloiki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
cebula 3 szt
marchew 2-3 szt
sól 1 łyżka
oliwa 1 szk
ocet 1/2 szk
cukier 1/2 szk
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty w sloiki

Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce lub robotem siekamy w talarki.
Cebulę kroimy w półksiężyce, dodajemy sól, wszystko mieszamy o odstawiamy na 3 godziny.

Przygotowujemy zalewę.
Wszystkie składniki mieszamy, nie gotujemy.
Po upływie 3 godzin kapustę odciskamy z soku, ubijamy ciasno w słoiki.
Patyczkiem do szaszłyków przebijamy się w kilku miejscach do dna słoika.
Zalewamy zalewą.
Pasteryzujemy 15 minut.
Kapusta z wierzchu jest ciemna od pieprzu, ale to nie przeszkadza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.05.2013 09:49
Fajna jest taka sałatka do słoików.
Anna133 24.06.2012 08:27
nie długo się zaczną przetwory
ela16 28.04.2011 09:29
ciekawe
Smakosz6 06.04.2011 09:34
mmmmmmmmmm
agnieszka189 07.07.2010 16:00
jak długo można ją przechowywać?
agnieszka189 07.07.2010 16:00
jak długo można ją przechowywać?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak