Kandyzowana skórka pomarańczowa

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze

    2 sztuka
  • woda

    1 szklanki
  • cukier

    1 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kandyzowana skórka pomarańczowa
Pomarańcze obieramy i skórkę siekamy w drobne paseczki. Można oczywiście też w kostkę.
Krok 2 - Kandyzowana skórka pomarańczowa
Wodę z cukrem zagotowujemy.
Krok 3 - Kandyzowana skórka pomarańczowa
Wrzucamy skórkę i gotujemy aż będzie szklista, a poziom wody znacznie spadnie.
Krok 4 - Kandyzowana skórka pomarańczowa
Rozkładamy żeby wystygła.
Krok 5 - Kandyzowana skórka pomarańczowa
Trzymamy w szczelnie zamkniętym pudełeczku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mysiunia

25.05.2012 18:36
muszę w końcu taką zrobić :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat