Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z kremem orzechowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka krupczatka 1/2 szklanka
cukier 2 łyżka
drożdże 20 g
maślanka 1/2 szklanka
jajko 1 szt
olej 1/3 szklanka
nutella 4 łyżki
migdały 1 garść
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z kremem orzechowym

Drożdże zasypujemy cukrem i zostawiamy do rozpuszczenia.

Do szklanki z maślanką wbijamy jajko i uzupełniamy do pełnej szklanki olejem.

Widelcem dobrze mieszamy i wlewamy do mąki.

Dodajemy rozpuszczone drożdże i wyrabiamy gładkie ciasto, w razie potrzeby dodajemy mąki.

Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.

Migdały mielimy i mieszamy z nutellą.

Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy.

Za pomocą radełka wycinamy niewielkie trójkąty.

Na każdym układamy po łyżeczce kremu orzechowego.

Zwijamy w rogalik i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Rogaliki smarujemy mlekiem.

Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.

Idealnie smakują podane z mlekiem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 29.11.2012 19:24
przepyszne rogaliki
xxxbulix 29.11.2012 14:29
bosko wyglądają
czekoladka_m 11.06.2012 17:07
uwielbiane przez mojego męża:)
1j1o1l1a1 25.05.2012 21:20
pyszotki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak